De nominerade föreställningarna för Antonia-priset 2017 är..

Kandidaterna för Antonia-priset 2017 är nominerade. Fyra föreställningar tävlar om priset som utdelas under teaterträffen.

De nominerade föreställningarna för Antonia-priset 2017 är:

  1. Viirus: Allt som sägs
  2. [sisko]: Festen
  3. Svenska Teatern: Peggy Pickit ser Guds ansikte
  4. Viirus: Ramy – In the Frontline

Syftet med Antonia-priset är att lyfta fram betydelsen av konstnärligt mod och mångfald inom svenskspråkig teater i Finland. Priset instiftades 2006 och är uppkallat efter Antonia Ringbom som var med och grundade Hangö Teaterträff 1991.

Juryn består av fyra teatervetare: Pirkko Koski, professor emerita i teatervetenskap, Anders Carlsson, professor i skådespelarkonst, samt Linnea Stara och Brigantia Törnqvist, båda filosofie magistrar i teatervetenskap.

Pristagaren utses under Hangö Teaterträff, lördagen den 10 juni.